Húsvétváró Teaházakat szerveztek hitoktatóink

Böjtelő havában ismét összeültek Teaházaikban a Kaposvári Egyházmegyei hitoktatói, papjai nem csak egy forró teára és süteményre, hanem szakmai beszélgetésre is. A Teaházak – a hitoktatók szakmai összejövetelei – esperesi kerületenként hagyományosan immáron második esztendeje, évente két alkalommal szakmai tapasztalatcserét szerveznek. Az alkalmakon a hitoktatók mellett papok, nyugdíjas vagy pályakezdő kollégák is részt vesznek, hogy a közös szakmai munka mellett baráti kapcsolataikat is ápolni, mélyíteni tudják.

img 005

Az alkalmakra az egyes helyszíneken különböző programokkal készültek a szervezők, azonban egy közös pontja minden helyszínnek volt. A résztvevők a közismert „kocsi-kuka-levél” című játékkal visszatekintettek a tanév már eltelt időszakára, a nehézségekre, az örömökre és a sikerekre, melyeket aztán szabadon megosztottak egymással.

– Volt olyan Teaház, ahol képelmélkedés során interaktívan, ám kifejezetten személyesen járhattak végig keresztutat a résztvevők, s volt, ahol maguk írtak közösen egy pedagógus-keresztutat. Máshol szentségimádásra mentek át a hitoktatók a szomszédos templomba, s volt olyan helyszín, ahol a szent három nap eseményeivel kapcsolatosan kellett „feladatokat” megoldaniuk egymás és önmaguk örömére. Egy másik helyszínen a gyerekek által is kedvelt Szabadulószoba című játékhoz készítettek közösen forgatókönyvet; vagy felolvasott történetekről elmélkedtek, beszélgettek a résztvevők. S volt olyan helyszín is, ahol már a Teaházak falain kívülre tekintve, egy kerületi gyermekprogram szervezéséről döntöttek a hitoktató kollégák – fogalmazott Farkasné Magyar Anikó hitoktatási szakmai vezető, majd hozzátette: továbbra is nagy szeretettel várják az érdeklődő hitoktatókat, papokat ezekre az alkalmakra.

2024. 04. 03.

 
Read 413 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés