„Békesség! Békesség, ne féljetek! Lángoló lelkem lobog bennetek!” – Balatonszemesi Katolikus Találkozó

Immáron huszonhatodik alkalommal került megrendezésre a Balatonszemesi Katolikus Találkozó. Az alkalomra – melynek idén is a Reich Károly Általános Iskola adott otthont – több száz résztvevő gyűlt össze a Kaposvári Egyházmegye különböző pontjairól.

img 035

A délelőtt folyamán Dr. Sipos Imre SJP szerzetes és Galbavy Jenő József SJP prior tanítását hallgathatták meg a jelenlévők, míg a hatodik osztályosnál fiatalabb gyermekeket Kett-féle padlóképes foglalkozással, társasjátékkal, imasétával és kézműves programokkal várták a szervezők.

Délután az agapét, szeretetvendégséget követően Dr. Fodor Réka – közismert nevén Afréka – missziós orvos látogatott el a találkozóra, aki életének fontos állomásairól és missziós hivatásáról beszélt tanúságtételében. Az alkalomra Afrékával tartott Nworah Trinity Chinelo is Nigériából, aki a helyi körülményekről és arról beszélt, hogy miként indulhatott el gyermekkori álmai megvalósításának útján, s tanulhat nővérnek immáron harmadik éve Szegeden.

A találkozó csúcspontja a délutáni szentségimádás, majd az azt követő szentmise volt, melyet Varga László megyéspüspök celebrált. A főpásztor prédikációjában Ferenc pápa betegek világnapi üzenetéhez kapcsolódóan az egyedüllétről és magányról, majd a gyógyító és befogadó közösségekről beszélt.

Nagyné Tóth Mónika, a találkozó ötletgazdája elmondta: hálásak a segítőkért, akik nemcsak az előkészítésben, hanem a gyermekprogramokban, illetve az agapéra szánt szendvicsek és sütemények elkészítésében is nagy segítséget nyújtottak.

Fotó: Kling Márk

 
Read 977 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés