Papi és szerzetesi hivatásokért zarándokoltak Andocsra

Varga László megyéspüspök papi és szerzetesi hivatásokért hirdetett zarándoklatokat az andocsi Nagyboldogasszony Bazilikába.

 

img 018

A kegyhelyen májusig minden hónap első vasárnapján, 15.00 órakor ünnepi szentmise keretében imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért. Az első alkalomra, melyre az Egyházmegye számos pontjáról érkeztek zarándokok, február 4-én került sor. Az ünnepi szentmise elején Kintler Vince világi elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd a főpásztor Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan megáldotta a mellékoltáron elhelyezett gyertyákat.

A megyéspüspök prédikációjában hálát adott minden imáért és felajánlásért, amelyet papi és szerzetesi hivatásokért végeznek a hívek, majd a Szentlélekben való újjászületés kegyelmét kérte paptestvérei és a leendő szeminaristák részére.

img 008

– Köszönöm, hogy eljöttetek, hogy meghallottátok a hívást és hogy valahol szívügyetek nektek is a hivatás. Papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk ezeken a vasárnapokon. Hálát adok a meglévő hivatásokért, azokért a paptestvérekért, akik hűségesen, odaadott szívvel és lelkesen szolgálnak az Egyházmegyében. Hálát adok azokért is, akik megfáradtak, akikben nincs akkora lendület, de kitartanak minden nehézség ellenére. Hálát adok a kispapjainkért, azokért, akik a szemináriumokban vannak, és azokért is, akiknek megmozdult a szívében a hivatás – fogalmazott a megyéspüspök, majd hangsúlyozta: a zarándoklatok meghirdetését követően már két fiatalember jelezte, hogy papi hivatást érez, s szeretne jelentkezni papnövendéknek.

– Ne hagyjátok abba! Hálát adok minden kezdeményezésért, ami az Egyházmegyében bármilyen formában, a Jó Pásztor imaközösségben, vagy a kilencedekben megjelenik, s köszönöm, hogy szíveteken viselitek az Egyházmegye jövőjét. Milyen papokért imádkozzunk, beleérve azokat is, akik ezután kapnak hivatást, azokat a fiatalembereket, akik a szemináriumokban készülnek a szolgálatra, s a paptestvéreket is, akik már szolgálnak ebben az Egyházmegyében?

Megtért szívű papokra van szükségünk. Olyanokra, akiknek Krisztus személye, szava oly mértékben találta el a szívét, hogy megváltozott az életük. Megtért szívű papokra van szüksége az Egyházmegyének, olyanokra, akik követni akarják a Mestert. Akik döntést hoztak, hogy nemcsak egyszerűen misézni, gyóntatni, hitoktatni, vagy jegyeskurzusokat tartani szeretnének, hanem krisztuskövető papok akarnak lenni. Ilyen papokra van a legnagyobb szükségünk.

img 026

S ha már a megtérés kegyelméért imádkozunk a paptestvérek számára, akkor kérem, hogy imádkozzatok Szentlélekben újjászületett papokért is, akik nem teológiai fogalomként ismerik a Szentlelket, hanem átélték a Szentlélek gyógyító, újjáteremtő erejét az életükben. Hiszen mindaz, ami az apostolok cselekedeteiben olvasható a Szentlélek munkájáról, az korunkban is valóság azok számára, akik hisznek a Szentlélek újjáteremtő erejében. Saját életemben már megtapasztaltam a Szentlélek általi gyógyulás és újjászületés ajándékát. Tudom, hogy miről beszélek. S nagyon jó olvasni a pünkösdi eseményt, hogy az első püspököket a Szentlélek mind újjáteremtette – fogalmazott a főpásztor, akinek teljes prédikációja meghallgatható:

A szentmisét követően Dr. Nyéky Kálmán plébános mondott köszönetet mindazoknak, akik valamilyen formában segítséget nyújtottak a templom körüli feladatok ellátásában, majd agapéra és kötetlen beszélgetésre invitálta a zarándokokat a templom előtti térre.

A zarándoklatok időpontjai a következők:

- március 3.
- április 7.
- május 5.

A szentmisék 15.00 órakor kezdődnek, jelentkezni plébániai közösséggel, vagy egyénileg is lehetséges az andocsiszuzanya.hu oldalon.

Fotó, videó: Kling Márk

 
Read 929 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés