Továbbképzésre hívták a hitoktatókat

2023. november 11-én továbbképzést szerveztek a Kaposvári Egyházmegye hitoktatói számára. Az alkalom szentmisével vette kezdetét, melyet Bognár Tamás lábodi plébános, hitoktatási referens celebrált.

img 001

A szentmisét követően Varga Bálint, a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont igazgatója mutatta be az iskola működését és célkitűzéseit, buzdítva a hitoktatókat arra, hogy ajánlják hittanosaik figyelmébe az intézményt.

A délelőtt folyamán Szigeti Mónika gyógypedagógus, gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta tartott előadást „Mit vegyünk észre? Mit tehetünk? Mit tegyünk?” címmel, melyben az iskolai, otthoni és internetes gyermekbántalmazásokról beszélt. Előadásában a szakember segítséget nyújtott a hitoktatóknak abban, hogy miként ismerhetik fel a testi és lelki jeleket, s hogy lehetőségeik szerint miként segíthetik azokat a gyermekeket, akik valamilyen féle bántalmazást kellett, hogy elszenvedjenek.

Délután Kisiván Csaba plébániavezető lelkész tartott előadást, aki a kamaszkorú fiatalokkal való hatékony kommunikációval kapcsolatos gondolatait osztotta meg, különös figyelmet fordítva arra, hogy miként lehet a fiatalok nyelvén megvitatni a teológiai kérdéseket, és átadni a hittel kapcsolatos ismereteket.

Az előadásokat fórumbeszélgetés követte, ahol a hitoktatóknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni a témához kapcsolódóan, majd a nap végén Tomanek Péter irodaigazgató ismertette a 2024-es oktatási évvel kapcsolatos újdonságokat.

 
Read 794 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés